Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa w skorupce z kurczaka

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1 szt.
polędwiczki wieprzowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa w skorupce z kurczaka

Mało kiedy kupuję wędlinę, za to częściej w zamian staram się przygotować jakieś nadziewane mięsko. Jakie? Zależy to od ilości czasu i składników jakie posiadam. To danie przyrządza się szybko i jest naprawdę smaczne.

Polędwiczkę wieprzową oczyścić, natrzeć solą, pieprzem i suszona cebulką. Odstawić na godzinę do lodówki. Podobnie postąpić z piersią kurczaka, z tą różnicą, że należy ją przekroić po długości, nie docinając do samego końca i natrzeć przyprawa do kurczaka wymieszana z sosem sojowym i solą.

mięsa wyjąć z lodówki. Pierś kurczaka rozłożyć, ułożyć na niej polędwiczkę i zawinąć w rulon. Obwiązać nicią dookoła, ułożyć w rękawie do pieczenia i wstawić do piecyka nagrzanego do 170 stopni na około godzinkę. Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw i posmarować olejem z pestek winogron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 13.07.2012 22:42
musi być smaczna
Jolanta40 26.01.2012 09:20
?wietny pomys?
monika154 06.09.2011 19:52
pycha
iknkirke 06.03.2011 09:32
dobre
Baska Kaska 10.02.2011 10:05
super
pawel6 12.01.2011 11:53
musi być bardzo smaczna i tak wygląda
Magda60 05.12.2010 10:30
apetyczne
Mysiunia 02.12.2010 07:53
świetny przepis!
bernika 20.08.2010 22:29
fajny pomysł wykorzystam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak