Sposób przygotowania

Olej utrzeć ze szklanką cukru pudru na pienistą masę.
Cytrynę dobrze wymyć, zetrzeć drobno, miąższ wycisnąć.
Skórkę cytrynową i jajka
wrzucić do olejowej masy, nadal ucierać.
Wymieszać mąkę z proszkiem,przesiać.
Sok cytrynowy połączyć
z oranżadą.
Do masy jajeczno-olejowej, dodawać na zmianę mąkę z proszkiem i oranżadę z sokiem.

Blachę wysmarować olejem, nałożyć ciasto.
Pozostałe dwie cytryny dokładnie umyć, drobno zetrzeć skórkę.
Pokroić w cieniusieńkie plasterki, ułożyć na cieście, skropić olejem.

Piec około 20 minut
w temp. 180-200 stopni.
Mocno po pudrować, udekorować skórką cytrynową.
Można również zrezygnować z plastrów cytryny, polać lukrem cytrynowym....

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !