Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z drożdżami, dodać cukier i cukier waniliowy, jajko, trochę soli. Wyrobić dokładnie. Dodać chłodne mleko i stopioną margarynę. Znowu wyrobić. Zostawić na godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Stolnicę wysypać mąką, przełożyć ciasto, uformować kwadrat. Mus jabłko wymieszać z cynamonem i rodzynkami, rozsmarować na cieście. Zawinąć ciasto w rulonik. Roladę pociąć na plastry. Ułożyć w małych odstępach na blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wierzch posmarować białkiem jajka. Piec w temp. 160 st. C przez godzinę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !