Sposób przygotowania

Pomidory zaparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dokładnie zmiksować w blenderze, jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, starkować, lub pokroić w kostkę i zmiksować w blenderze. Wymieszać pomidory z jabłkami, zagotować na średnim ogniu, tak by odparował się nadmiar soku.
Do przecieru dodać drobno posiekaną i zeszkloną cebulę, czosnek utarty z odrobiną soli. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką chili, tak aby przecier był pilantny dodać utarte goździki.
Podana ilość jest wystarczająca do pasteryzowania na zimę, z mniejszej ilości składników mozna przygotować na jeden raz.
Gorącą pastę włożyć do słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować
około 15 minut.

Idealnie smakuje jako pasta do mięs, ale także do chipsów

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ooo super pomysł! Na pewno wypróbuję przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    kotlet

    super przepisik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !