Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić na maśle. Ziemniaki (jeszcze ciepłe) skręcić w maszynce do mięsa razem z cebulą. Doprawić Jarzynką i pieprzem. Kapustę udusić w małej ilości wody z dodatkiem tłuszczu z cebuli, doprawić Jarzynką i pieprzem. Kapusta musi być odparowana. Z ciepłej masy ziemniaczanej formować placki, włożyć porcję farszu i zlepić, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Podawać z Sosem grzybowym i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawa nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !