Sposób przygotowania

Z piersi kurczaka robimy małe kotlety i smażymy je tak jak schabowe. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na oleju i wkładamy do garnka. Paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na zimnym oleju i wkładamy do garnka. Ananasa kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Z 1 puszki lub połowy dolać sok z ananasa do garnka + 1 szklanka wody przegotowanej, gotować to wszystko 15 minut. Dodać słoik sosu cygańskiego (Kotlin), wymieszać, dodać ziele angielskie, listek laurowy, pieprz, wegetę, 1 łyżkę cukru. Wkładać do salaterki jak rybę po grecku. Warstwa sosu- warstwa kurczaka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    jak dawno takiej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !