Sposób przygotowania

Ser zmielić, następnie zmiksować z żółtkami. Po uzyskaniu jednolitej masy, ciągle mieszając, dodawać mleko w proszku, mąkę i ewentualnie aromat śmietankowy/waniliowy. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym, dodać do masy serowej i delikatnie mieszać.
Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Po uzyskaniu sztywnej piany delikatnie połączyć z masą serową.
Dno blachy wyłożyć herbatnikami lub pokruszonymi herbatnikami a na to dać masę serową. Wkładać do nagrzanego piekarnika i piec około 50 min w temp. 180 stopni. Następnie wyłączyć grzanie i zostawić w piekarniku do ostudzenia.
Zamiast herbatników można użyć biszkopty.
Sernik powinien wyjść puszysty i delikatny.

W innym wariancie można dodać 3 łyżki kakao do masy serowej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    basia70

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    takiego jeszcze nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pycha ciastko
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    sernik zawsze zjem dobrze zrobiony...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !