Sposób przygotowania

Bakłażany umyć i osuszyć.Ostrym nożem naciąć wzdłuż tak aby powstały 4 plastry nie rozcinając do końca,posolić i odstawić żeby puściły sok.

Cebulę pokroić w piórka,czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na rozgrzanym oleju.Pomidory odsączyć z zalewy dodać do cebuli i dodać suchy lub świeży rozmaryn - chwilę dusić - przyprawić na ostro.Farszem nadziać bakłażany /czyli wkładać pomiędzy
plastry/ włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać 15 minut w tem ok.180 stopni.
Po upieczeniu przybrać rozmarynem.
Smacznego!

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Podobnie cukinię robię.
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo lubię cukinię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    podoba mi się taki przepis
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Muszą być pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny pomysł na letni obiad.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszę spróbować .:0

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !