Sposób przygotowania

Na stolnicę wysypujemy mąkę dodajemy szczyptę soli potem wodę i wyrabiamy ciasto. Grzyby zalewamy w miseczce gorącą wodą odstawiamy na godzinę a potem 20 minut gotujemy w wodzie w tej samej gdzie się moczyły. Odsączamy je na sitku i drobno siekamy , cebulę też siekamy i lekko tylko zarumienić na masełku potem dodaj do grzybów , gdy trochę przestygną to dodaj bułkę tartą z łyżeczką posiekanej natki , jajkiem , solą i pieprzem świeżo zmielonym. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na cienki placek , najlepiej kieliszkiem wycina kółka . Na te kółka kładziemy nadzienie złóż kółeczka na pół i dobrze sklejaj zamykając farsz. Złóż je na palcu na pół załóż rożek na rożek i ściśnij palcami by powstało uszko . Wrzucaj na gotującą się wodę z dodatkiem soli.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fachowo zrobione uszka, super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie że super. Ja np. nigdy nie kupuję gotowych uszek z grzybami, robię ze swoich grzybów :) Zawsze są pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    ulubione:))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    i do nich barszczyk, a swoje to swoje - człowiek wie co je;0]
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    domowe najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !