Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, osuszyć i killka godzin przed smażeniem przyprawić. Do miseczki wsypać bułkę, mąkę i płatki - wszystko wymieszać. Na głęboki talerz wybić jajka i je roztrzepać- delikatnie przyprawić. Skrzydełka panierować w bułce z mąką, jajku i na końcu ponownie w bułce z mąką. Smażyć na głębokim tłuszczu (olej musi zakrywać skrzydełka). Po usmażeniu wyłożyć skrzydełka na papier kuchenny,aby ociekły z tłuszczu. Podawać z sosem,np. czosnkowym.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    apetycznie wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    darus

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Dziękuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Szkoda, że nie przepadam za skrzydełkami, bo Twoje wyglądają smacznie :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Ludzie żadnej bułki tartej ani płatków kukurydzianych!! 2 szklanki mąki i 7g drożdży instant dr.oetker, drożdże wymieszać z mąką,dodać przyprawy,papryka ostra lub słotka,oregano i panierować 2 razy w jajku, bardzo podobne do KFC.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !