Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik bułgarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1,5 litra
ogórek 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
koper 1 garść
oliwa 2 łyżki
orzechy włoskie 8 sztuk
śmietanka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik bułgarski

Ogórki przekroić wzdłuż, usunąć miąższ, pokroić w półplasterki. W wazie utrzeć czosnek z solą, dodać oliwę i dobrze wymiesząć, dodać łyżkę przegotowanej wody,zsiadłe mleko oraz posiekane orzechy i śmietankę, roztrzepać, dodać pieprz i koper. Podawać zimne.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 29.07.2011 22:07
mniam
RenataZ-et 20.01.2011 21:41
Świetny, orzeźwiający chłodnik. Polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak