Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie myjemy a następnie kroimy je w plasterki bez obierania podobnie jak cebulę. Paprykę żółtą i czerwoną kroimy w dowolną kostkę. Pół litra wody gotujemy wraz z solą a następnie po wystudzeniu zalewamy warzywa i zostawiamy w spokoju na 3 godziny. Po tym czasie odcedzamy.
Przygotowujemy zalewę: 2 szklanki wody gotujemy z 1 szklanką octu. Następnie dodajemy ok. 2 niepełnych szklanek cukru. Całość mieszamy aż cukier się rozpuści. Dodajemy ziarna gorczycy, listek laurowy oraz pieprz i razem wszystko gotujemy.
Warzywa układamy w wyparzonych słoikach a następnie zalewamy jeszcze gorącą zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    wspaniała do obiadu
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Robię podobną, smakuje super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !