Sposób przygotowania

Cebule pokrój w piórka, jabłka w ćwiartki lub w ósemki i skrop je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę, przełóż ją do żaroodpornego naczynia. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, dodaj do kiełbasy. Wrzuć jabłka, posyp tymiankiem, oprósz pieprzem, dodaj jałowiec i liść laurowy, podlej winem. Piecz przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo aromatyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !