Sposób przygotowania

W śmietanie wymieszać cappuccino oraz kawę na jednolitą masę, dodać likier - wymieszać i odstawić. Następnie rozpuścić masło razem z cukrem, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do masła - wymieszać, przestudzić lekko masę. Jajka roztrzepać i dodać do przestudzonej masy czekoladowej szybko wymieszać. Teraz dodać wymieszane cappuccino w śmietanie i zmiksować składniki. powoli wsypać mąkę - miksując do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak powstałą masę wylać na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 30minut. Po upieczeniu wyjąc z piekarnika i przestudzić, następnie wstawić do lodówki na noc do porządnego schłodzenia.
Trzecią tabliczkę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i posmarować nią ciasto.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !