Sposób przygotowania

Wykonanie:
Wszystkie na ciasto miksujemy. Na gorącą patelnię wlewamy parę kropel oleju i wlewamy ciasto-smażymy placki jak na naleśniki.
Składniki na farsz:
50 dag mięsa z indyka
30 dag pieczarek
2 łyżki oleju
1 cebula
Vegeta
sól
pieprz do smaku
2 jajka
bułka tarta

Mięso umyć, ugotować do miękkości i przekręcić przez maszynkę. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na patelni. Pieczarki umyć, pokroić drobno i dodać do cebuli. Całość dusić około 30 minut doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy je. Obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju-możemy podawać z barszczem czerwonym

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !