Sposób przygotowania

Mąkę wsypać na stolnicę, wymieszać z amoniakiem, dodać smalec, jajka, śmietanę, cukier puder, ocet i łyżkę wrzącej wody. Ciasto wyrabiać około 15 minut. Następnie dodać mak i mielone orzechy, dokładnie wyrobić ciasto. Cienko rozwałkować, wykrawać foremką ciasteczka, ułożyć na przygotowanej blaszce i piec w 170 stopniach na rumiany kolor.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jak z orzechami i makiem to pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    szybko i smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !