Sposób przygotowania

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy z łyżką masła. Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażyć przez ok. 10 minut - żeby puściły tylko odrobinę soku. Przełożyć do miski, wymieszać z łyżką oliwy, tymiankiem, czosnkiem, skórką z cytryny i sokiem z połowy cytryny. Doprawić solą morską. Przełożyć makaron na talerze, dodać wymieszane z przyprawami pieczarki, obsypać obficie zmielonym pieprzem, pietruszką i parmezanem.
Połączenie pieczarek, czosnku, cytryny i pietruszki daje niesamowicie świeży i orzeźwiający efekt.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela / thegrooba

    Uwaga - zagubione / poprawione w liście przepisów składniki to: - 1 łyżeczka listków tymianku - 1 ząbek czosnku - skórka otarta z 1 cytryny - sok z 1/2 cytryny - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka masła - sól morska prowansalska z młynka - świeżo mielony pieprz kolorowy - parmezan lub drobno starty żółty ser
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z chęcią bym takie zjadła! masz mój głos!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robiłam podobnie - pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !