Sposób przygotowania

Ponieważ przygotowanie zupy wiązało się w tym wypadku z użyciem parowaru najpierw trzeba ugotować marchew i ziemniaki na parze (zajmuje to ok. 15 minut). W tym czasie trzeba ugotować quinoa zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przygotować bulion warzywny - może być z kostki, ale można też szybko przygotować \"szybki\" bulion, używając startej marchewki, selera i pietruszki i bardzo drobno pokrojonego pora, odrobiny oliwy z oliwek, przyprawiając solą i pieprzem.
Do bulionu dodać drobno pokrojony lub starty imbir.
Ugotowane warzywa dodać do bulionu. Zmiksować zupę na gładki krem. Doprawić chilli i solą. Po przełożeniu do miseczek posypać pieprzem i pietruszką. Dodać ugotowaną quinoę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie takie geste zupki.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pięknie,pysznie i zdrowo.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !