Sposób przygotowania

Bakłażany pokroić wzdłuż w plastry o grubości około 1cm, oprószyć solą i na chwilkę odłożyć. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić drobno posiekaną cebulkę, dodać mielone mięso i wszystko razem przesmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć warstwami:bakłażany, mięso, bakłażany. Na wierzchu przybrać plastrami pomidorów. Polać pozostałą oliwą i zapiec w piekarniku ok godziny. Podawać z ziemniakami i sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !