Sposób przygotowania

Drożdże z cukrem utrzeć, dodać ciepłe mleko. Obie mąki wymieszać, wyrobić z tłuszczem, dodać miód, roztrzepane jajko, i cukier. Gdy drożdże będą się pienić, połączyć z makami wymieszanymi z miodem, tłuszczem i jajkiem. Dokładnie ciasto wyrobić. Odlożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, okolo 35 minut. Nastepnie wyłożyć na stolnicę, wyrobić ze słonecznikiem i orzechami, uformować wałek, pokroić na 20 kawałków, formować orągłe bułeczki, ułożyć na blaszkach i pozostawić na 30 minut do podrośnięcia.Nastepnie włożyć do piekarnika, piec około15-20 minut w temp 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    czasem piekę podobne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pewnie są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne,lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !