Sposób przygotowania

Wołowine i wieprzowine wraz z bułką mielimy w maszynce około 3 razy, dodajemy do tego pokrojone w kostkę i usmażone pieczarki, jaja, i przyprawy, całość wyrabiamy na jednolitą masę.
Z kaczki wyjmujemy kości, całą delikatnie rozpłaszczamy, nacieramy solą i pieprzem. Nadziewamy farszem, zwijamy ( można dodatkowo związać ją sznurkiem). Wkładamy go rondla, zalewamy bilionem i dodajemy włoszczyznę, gotujemy 1,5 godziny.
Po ugotowaniu rolade przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w temp 180 c około 40 minut, podlewając od czasu do czasu sosem z gotowania tak aby nie wyschła.
Idealna jako danie, lub wędlina podana na zimno

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Amira

    uwielbiam mięsko z kaczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !