Sposób przygotowania

Karpia oskrobać, oprawić, naciąć w poprzek na grzbiecie w kilku miejscach. Drobno posiekać czosnek, natkę selera i pietruszki, dodać pieprz, sól, ocet i olej. Masą tą napełnić wnętrze karpia i niewielką ilością nacięcia. Włożyć do brytfanny i w średnio gorącym piekarniku piec około 20-30 minut. Gdy ryba jest półmiękka oblać ją gorącą wodą, a potem polewać sosem z brytfanny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Musi wybornie smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    bardzo ciekawy przepis :) nigdy nie jadłam karpia w takiej wersji

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !