Sposób przygotowania

Polędwicę, boczek i kiełbasy zalej wodą (ok. 3 litrów), zagotuj, usuń szumowiny. Dodaj obraną włoszczyznę, liść laurowy, ziele, cebulę i czosnek. Gotuj przez godzinę, wyjmij wędliny i marchewkę, pokrój na kawałki.
Wywar przecedź, wymieszaj z zakwasem, (przelej go przez gęste sito), dodaj pokrojoną polędwicę, boczek i kiełbasy. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, zapraw śmietaną i przypraw majerankiem, solą i pieprzem. Podawaj z jajkiem, posypane natką i rzeżuchą. Dodatkowo dodaj chrzan dla zaostrzenia smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Lubię taki barszcze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Bardzo fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Bardzo fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !