Sposób przygotowania

Łyżkę masła utrzeć z solą, majerankiem, pieprzem i roztartym czosnkiem. Zamrozić. W schabie wyciąć głęboką kieszeń, na przemian wkładać w nią masło ziołowe i śliwkę. Otwór spiąć. Mięso natrzeć solą i papryką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec półtorej godziny w temp. 200 stopni. wyjąć i ostudzić.
Żelatynę namoczyć w winie. Spęczniałą zalać gorącym bulionem i mieszać do rozpuszczenia. Wlać trochę na półmisek, zastudzić.
Resztę masła utrzeć z chrzanem i napełnić nim pozostałe śliwki. Brzoskwinie pokroić na plastry i ułożyć na galarecie. Na wierzch ułożyć plastry schabu. Udekorować pozostałymi owocami i zalać pozostałą galaretą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Trochę długo się przygotowuje, ale warto czekać dla takiego efektu :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !