Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski. Dodać masło, 4 łyżki cukru i proszek do pieczenia, posiekać. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 0,5 godz. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok, dodać cukier i cynamon. Dwie trzecie ciasta rozwałkować i przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Ubić pianę z białek, dodać Kisiel (proszek). Na cieście rozłożyć jabłka, ubitą pianę, resztę ciasta startego na tarce o grubych oczkach.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec przez około 50 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !