Sposób przygotowania

*Używam przyprawy \"Prymat\" w tubie

Mięso opłukać, osuszyć i usunąć zbędny tłuszcz i kostki. Pokroić w paski (mniej więcej wielkości polędwiczki, chociaż można i w kostkę).
Na talerzu wymieszać bułkę tartą z przyprawą do grilla. Ilość bułki tartej zależy od wielkości filetów, więc proszę przyjąć to jako \"około\" i ewentualnie podzielić na partie. Na innym talerzu rozbełtać jajka - doprawiając solą i pieprzem. Na trzeci talerz wysypać przesianą mąkę.
Mięso obtaczać po kolei - w mące, jajku i na końcu bułce tartej, lekko ją dociskając.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso partiami na złoty kolor z obu stron.
Podawać z sosem tatarskim i ulubioną sałatą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    warte polecenia!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszne! i do tego ten sosik tatarski!świetne połączenie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Pyszności:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Lubię takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Ekstra;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    jak zwykle u Ciebie -rewelacja :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    super, nabrałam na nie ochoty:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiadają się smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nooo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nooo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Z chęcią bym posmakowała :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !