Sposób przygotowania

Kapelusze grzybów ułożyć warstwami w dużym słoju, każdą warstwę przysypując solą i cukrem. Słój przycisnąć talerzykiem i obciążyć. Grzyby kwasić ok. 12 dni. W ciągu tych dni można dolewać do grzybów zalewę: 1 szklanka przegotowanej wody z jedną łyżką soli , tak aby cały czas były zanurzone w płynie. Zakwaszone grzyby zalać olejem, przykryć gazą, przechowywać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam rydze!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne grzybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !