Sposób przygotowania

Gruszki już obrane musimy przekroić na pół, usuwamy gniazda . Teraz tak, musimy odłożyć 3 połówki a resztę kroimy . Wino gotujemy z tymi 5 łyżeczkami cukru i pokrojonymi gruszkami tak ok 10 min. potem miksujemy . W winie rozpuszczamy żelatynę i schładzamy. Kiedy masa zacznie tężeć , wymieszaj ją z ubitą śmietaną . Ten krem wstawiamy do lodówki na godzinkę .W między czasie zagotuj 100 ml wody z cukrem i masłem , wsyp mąkę i mieszaj aż masa zacznie się odrywać od garnka . Też odstawiamy na 10 minutek.Następnie wymieszaj z jajkami . Ciasto wyciśnij szprycą na blaszkę i zrób 9 kleksów, bo akurat tyle wyjdzie. I pieczemy 20 minutek w 220 st. Ptysie napełniamy na końcu kremem i plastrami gruszek, oraz cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Same pyszności !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    kremówka, wino, owoce cóż więcej potrzeba !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszne ptysie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !