Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, osuszamy. Sałatę rwiemy lub siekamy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w ćwiartki lub ósemki, ogórki w plasterki lub półplasterki.

Kromki kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, drobniutko kroimy lub miażdżymy. Masło roztapiamy na patelni. Rumienimy czosnek, dodajemy kosteczki pieczywa. Smażymy, aż grzanki będą złociste i chrupiące.

Warzywa umieszczamy w miseczce, dodajemy posiekany szczypiorek. Doprawiamy całość do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy.

Na sam koniec sałatkę posypujemy grzankami (nie mieszamy, aby grzanki pozostały chrupiące). Podajemy z czosnkowym sosem i zajadamy:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    same witaminki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    lubię takie sałatki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie sałatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !