Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 7 dag
mrożony szpinak 50 dag
jaja 4 szt
mąka 1 szkl
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z jajkiem

Szpinak rozmrozić. cebulę obrać i drobno posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Masło rozpuścić na patelni, usmażyć na nim cebulę i czosnek, dodać mąkę i ją rozprowadzić, wlać mleko i zagotować, dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem i smażyć przez chwilę cały czas mieszając. Na drugiej patelni na maśle usmażyć jajka sadzone, doprawić je solą i pieprzem. Na końcu połączyć wszystkie składniki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 15.01.2011 12:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak