Przepis i sposób przygotowania na: Warkocz drożdżowy z konfiturą wiśniowo-migdałową
Kolejnego dnia przygotować konfiturę: wiśnie przełożyć na patelnię i zasypać pozostałym cukrem. Zasmażać tak, aby cały sok wyparował. Pod koniec dodać migdały i cynamon. Smażyć tak długo, aż zawartość patelni będzie miała konsystencję dżemu. Pozostawić do ostygnięcia.
Ciasto wyjąć z lodówki, przełożyć na stolnicę, posypać przesianą mąką, zagnieść i rozwałkować na kształt prostokąta. Na cieście rozsmarować przygotowana konfiturę i zwinąć ciasto jak roladę. Przekroić ciasto po długości na trzy części, nie docinając do końca. Zapleść warkocz i przełożyć na blachę, na której będzie pieczony. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie warkocz przykryty papierem do pieczenia wstawić do piecyka nagrzanego do 170 stopni na około 25 minut.