Sposób przygotowania

Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zalać 2 szklankami wody, dodać jałowiec, bulionetkę i oliwę, dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie przecedzić przez sito, warzywa przetrzeć. Do sosu wlać wino, dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać do pieczeni.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    kiedyś zrobiłam do mięska i nawet mi skakował
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam sosiki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pewnie pysznie by smakował z mięsem z dziczyzny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł na sos.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    brzmi ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !