Sposób przygotowania

Mąkę z cukrem pudrem i szczyptą soli wymieszać w garnku, dodać rozmiękczone masło, rozpuszczone w zimnym mleku drożdże, wyrobić ciasto. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować na grubość 0,5cm, wycinać filiżanką krążki, podwinąć brzegi do góry tworząc rant, posmarować roztrzepanym jajkiem. Na środek ciasta położyć jagody i posypać cukrem, odłożyć w ciepłe miejsce na 20 minut. Piec niecałe 10 minut w temp 230 stopni.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mm smakowite!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne jagodzianki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam jagodzianki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pychota takie drożdżówki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !