Sposób przygotowania

Mięso opłukać i rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać, przelać wrzątkiem. Pietruszkę połączyć z pieczarkami i dusić na maśle, doprawić solą i pieprzem. 15 dag migdałów posiekać, ser pokroić w plastry. Na mięsie ułożyć podsmażone pieczarki z pietruszką, plastry sera oraz migdały. Całość ścisnąć i związać sznurkiem. Roladę obsmażyć z dwóch stron na oleju na rumiany kolor. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i piec 1 godzinę w temp. 180 stopni. Pozostałe migdały uprażyć na patelni, posypać nimi roladę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    musi byc dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    chętnie bym posmakował;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !