Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka i białka.Żółtka dobrze ubić z połową cukru.Białka zaś dodając powoli resztę cukru.Połączyć obie masy ciągle ubijając.Powoli dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wlać ciasto do tortownicy i upiec.Wystudzony biszkopt przekroić na trzy części.Budyń ugotować ze szklanką mleka(powinien być dosyć gęsty)i wystudzić.Utrzeć masło z cukrem pudrem i powoli dodawać budyń.Na koniec dodać połowę wiórków kokosowych.Krem podzielić na 3 części-dwoma przełożyć plastry biszkoptu,a trzecią posmarować tort.Obsypać go dokładnie resztą wiórków kokosowych i udekorować np. wiśniami z konfitury.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !