Sposób przygotowania

Do nie wielkiego rondelka wlewamy wodę , dodajemy ziarna i liście , sól i cukier . Zagotować , zaraz po tym dolewamy ocet . Buraczki gotujemy do miękkości w skórce . kiedy już będą zimne obierz je ze skórki i całe wkładamy do słoika . Zalewamy gotowa zalewą . Do każdego słoika dodajmy przyprawy z marynaty . Pasteryzujmy 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Lubię robić zaprawy na zimę
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    no niezłe muszą być te buraczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !