Sposób przygotowania

Mięso kroimy na kotlety, tłuczemy tłuczkiem, nacieramy przyprawami, odstawiamy na minimum 2 h. Odstałe kotlety panierujemy w mące, smażymy na rumiano.

SOS GRZYBOWY: cebulę obieramy i kroimy w kostkę, pieczarki myjemy i kroimy w kawałki. Cebulę i grzyby zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem, przecedzamy, grzyby siekamy. Z masła oraz mąki robimy zasmażkę, dodajemy ostudzony bulion grzybowy, szybko mieszamy. Gdy zgęstnieje dodajemy posiekane grzyby, śmietanę, pietruszkę, przyprawiamy. Na koniec do sosu dodajemy wcześniej usmażone kotlety, dusimy ok. 30 min.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    schab marzenie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !