Sposób przygotowania

Miękką margarynę ucieramy drewnianą pałką w misce razem z cukrem. Dodajemy po jednym jajku i nadal ucieramy. Potem dodajemy mąkę ziemniaczaną i mąkę z proszkiem na zmianę z jogurtem, po trochu, ucierając cały czas. Na koniec dodajemy cukier z wanilią i aromat.Ciasto powinno być dość gęste.
Ciasto wykładamy na natłuszczoną dużą płaską formę, układamy na nim odsączone z syropu śliwki , skórką do dołu, mocząc je w talerzyku z mąką, żeby ciasto nie nasiąkło sokiem. Posypujemy kruszonką, zagniecioną z 3 łyżek margaryny, 4 łyżek cukru i 4 łyżek mąki i wstawiamy do piekarnika na 180 C na ok. 50 min, do suchego patyczka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    już mi ślinka cieknie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    lubię takie ciasta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam mrożone śliwki ,myślę że do tego ciasta będą w sam raz
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne ciasto :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Wspaniale wygląda, muszę zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszności na talerzu! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !