Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 0,5 sztuka
porcja rosołowa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pietruszka zielona 1 sztuka
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: rosół

Kurczaka umyc, dać do garnka. Obrać marchew, pietruszkę i selera. Dodać do mięsa w dużych kawałkach (możemy przełamać marchew na 2 części). Gotujemy z wodą bez pokrywki bo będzie mętny. W połowie gotowania można dodać jeszcze kostkę rosołową ale niekoniecznie. Cebule przekroić na pół i opiec na patelni bez oleju lub na palniku i wrzucić taka lekko spaloną do rosołu - w łupinie! - nada to piękny kolor rosołowi. Podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak