Sposób przygotowania

Bakalie (suszone figi, morele, rodzynki, migdały) drobno posiekać i wymieszać że sobą a następnie oprószyć mąką ziemniaczaną. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą. Margarynę utrzeć z jajkami, dodając po łyżce cukru. Do gotowej masy dodawać po łyżce mąki, miód i piwo. Do gotowego ciasta wsypać bakalie i delikatnie wymieszać, drewnianą łyżką. Ciasto wylać do wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec ok 40 min w temp. 190\'C. Gotowe ciasto powinno ładnie odchodzić od ścianek. Ciasto powinno leżakować ok 5 dni zawinięte w ściereczkę. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo lubię piernik
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    idealny na Święta Bożego Narodzenia;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !