Sposób przygotowania

Do miski wsypać cukier, włożyć drożdże i rozetrzeć, dodać letnie mleko, mąkę, sól i miękkie masło, dokładnie ciasto wyrobić. Przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny. Następnie wyłożyć ciasto na posypaną mąką stolnicę, podzielić na dwie części i rozwałkować dwa prostokąty. Owoce pokroić na cząstki i wymieszać z dżemem. Przez całą długość każdego prostokąta nałożyć pośrodku owoce z dżemem. Brzegi ciasta ponacinać z obu stron co 2 cm i paski te pozwijać na środku, łącząc je nad owocami, przykryć strucle ściereczka i odłożyć do wyrośnięcia. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika, około 200 stopni na 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    już czuję jej wspaniały smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !