Sposób przygotowania

ryż ugotować na mleku z dodatkiem skórki z cytryny,cukru i cukru waniliowego na małym ogniu ok.0,5godz.odstawić aby spęczniał,owoce przebrać umyć osączyć,morele pokroić w kostkę i wymieszać z aromatem i ryżem,masę ryżową układać warstwami na przemian z owocami do foremki na ciasto kończąc ryżem i odstawić na ok.3godz.do lodówki,truskawki na sos umyć i zmiksować,przed podaniem pudding wyjąć z foremki na pólmisek polać sosem i przybrać owocami i miętą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Też często robię na deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobry, czasem taki robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !