Sposób przygotowania

Cukinię przekroić na pół, wydrążyć pestki, pokroić w pół krążki. Następnie włożyć do wrzącej wody i ugotować. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami mleka. Pozostałe mleko zagotować, wlać rozmieszane mleko z mąka i zagotować. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać masło i zieleninę. Ugotowaną cukinię odcedzić, włożyć do miseczki, polać sosem. Podawać jako dodatek do mięs.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm ciekawa propozycja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam cukinię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !