Sposób przygotowania

Marchew sparzyć, pokroić w talarki, kurczaka opłukać pokroić w półksiężyce ( małe ) dusić pod przykryciem ok. 30 minut, dodać również cebulę. Następnie na malutkim ogniu roztopić masło i dodać podduszoną marchew, cebule i kurczaka. Podsmażać - uważać by nie przypalić( by cebula się nie zeszkliła) - często podlewać małą ilością wody. Gdy marchew, cebula i kurczak będą miękkie - wyłożyć na talerz. Można podawać z każdą surówką. Ja najczęściej podaję z kapustą pekińską.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    uwielbiam wszystko co pikantne, ale to jest idealne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !