Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy,zalewamy zimna wodą,dodajemy przyprawy i stawiamy na ogniu.Galaretę gotujemy na bardzo małym ogniu z dodatkiem warzyw .
Jak mięso będzie miękkie i odejdzie od kości wyjmujemy je a wywar przecedzamy.
Żeby mieć pewność,że galaretka się zsiądzie mieszamy łyżkę żelatyny z zimną wodą i wlewamy do wywaru,zagotowujemy.Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do wywaru.
Mięso kroimy na drobne kawałeczki,wkładamy do dużej miski,dodajemy pokrojoną marchewkę i wlewamy galaretę - mieszamy. Do małych miseczek wlewamy galaretę i odstawiamy do zastygnięcia.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dawno takiej nie jadłam:)
  • 6
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja często robię galaretę mam na nią amatorów:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Po tych świątecznych daniach z chęcią zjadłabym taką galaretkę...
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ale dobroci
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszna;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    lepsza od wołowej
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pi?knie podana galaretka, jak zawsze u Ciebie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    apetyczna,chętnie bym zjadła taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !