Sposób przygotowania

Białka ubijamy na pianę , najlepiej aby były schłodzone wtedy mi się szybciej ubijają , pod koniec ubijania dodaję połowę cukru.Żółtka z drugą połową cukru również ubijamy na pianę, dodajemy białka do żółtek i delikatnie łączymy, a potem przesiewamy obie mąki, mieszamy mikserem na wolnych obrotach, dodajemy troszkę proszku , wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną pergaminem i pieczemy tak z 12 minut w 2oo st. po upieczeniu od razu zdejmujemy z blaszki i zwinąć. Od razu ciepły zwijamy , bo jak poleży i wyschnie może póżniej się połamać . KREM: Możemy dodać śmietanę , czyli do śmietany dodajmy troszkę żelatyny. Proporcji nie podaję ponieważ zawsze robię na oko.Smaruję biszkopt, potem łyżeczką dodaje konfiturę może być dowolna i zwijam . Posypuję cukrem pudrem. Można również biszkopt zrobić z dodatkiem kakao, maku albo roladę możemy zrobić na czekoladowo, itd..

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo apetycznie wygląda !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra, wygląda jak z jakiejś cukierni ;) !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Rewelacyjnie się prezentuje!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wyglada
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszna roladka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona rolada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona rolada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !