Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki karnawałowe
Drożdże rozkruszamy do miseczki i zasypujemy cukrem.Muszą zrobić się płynne.Na stolnicę wysypujemy mąkę,dodajemy margarynę,szczyptę soli,dwa jajka,śmietanę i płynne drożdże.Wyrabiamy gładkie ciasto.Dzielimy na mniejsze porcje(ok.8 kawałków).Każdą porcję rozwałkowujemy na koło,przecinamy na trójkąty.Na szerszą stronę nakładamy cząstkę czekolady lub kawałek jabłuszka lub troszkę marmolady.Zwijamy w rogaliki.Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce.Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy grubym cukrem.Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.TANIO
UŻYJ W PRZEPISIE
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
Jakie przyprawy do leczo? Poznaj je!
Jak przyrządzić tofu? Marynaty, ciekawostki i przepisy!
Jakie przyprawy do spaghetti? Poznaj prawdziwy sos bolognese!
Jakie przyprawy do pasztetu?
Jakie przyprawy do żurku? Najlepsze dodatki do zupy
Co na śniadanie wielkanocne? Inspirujące pomysły i przepisy na wspólne święta
Błędy przy kiszeniu kapusty – tego unikaj!
Co zrobić, żeby mięso nie było suche? 5 sposobów na soczyste kotlety!
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: