Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę.
Cebulę obrać, drobno posiekać, imbir drobniutko posiekać, skórkę też posiekać(lepsza jest kandyzowana).
Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju, smażyć mięso 4-5 minut, przełożyć do rondla z gorącą wodą, podusić 3 minutki, wyjąć i osączyć.
Do rondla wlać 100 ml wody, dodać cukier , sos sojowy, wódkę, skórkę, imbir i cebulę, dodać mięso, przykryć rondel i na bardzo małym ogniu dusić około 4 godziny. Podawać np z ryżem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Cóż za nazwa! Ale warto czekać te 4 godziny na danie finalne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !