Sposób przygotowania

Kapustę o luźnych liściach włożyć do dużego garnka i gotować kilka minut, odrywajac poszczególne liście, z liści ściąć nerwy.
Ryż ugotować na półsypko , gdy przestygnie wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem i doprawić do smaku.
W liście zawijać farsz i formować gołąbki.
W garnku na spodzie ułożyć kilka liści kapusty, podlać olejem i ułożyć gołąbki. Wrzucić namoczone wcześniej grzyby suszone i zalać wywarem lub rosołem zrobionym z rosołków, przykryć i dusić do miękkości, a następnie wyjać gołąbki, zagęścić sos mąką i włożyć znowu gołąbki, gotować jeszcze kilka minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    moje ulubione!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pycha lubię takie z sosikiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !