Sposób przygotowania

do tortownicy włożyć gotowy biszkopt lub upiec,5 płatków żelatynynamoczyć w zimnej wodzie,jogurt wymieszać z cukrem,żelatynę odcisnąć,podgrzać i rozpuścić dodać do jogurtu i wymieszać wylać masę na biszkopt i wstawić do lodówki na ok.3 godz.rabarbar umyć i pokroić na kawałki jedną łodygę zostawić całą,włożyć do rondla,zalać winem,dodać cukier i dusić 10min,zmiksować,białą i czerwoną żelatynę namoczyć w zimnej wodzie,połączyć z masą rabarbarową,wystudzić mieszając,wylać na masę jogurtową i wstawić do schłodzenia na ok.4 godz.ubić śmietanę i udekorować tort pozostałym rabarbarem i wiórkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !